Nye ansigter i Grønlandske Børn

I Grønlandske Børn har vi den seneste tid fået en række nye kolleger. Vi har stillet dem alle de samme spørgsmål i en lille miniserie, vi kalder Nye ansigter i Grønlandske Børn. På sekretariatet i Nuuk er Rikke Louise Kuhn ansat som Projekt- og Udviklingskonsulent.

Hvorfor søgte du jobbet i Grønlandske Børn?

Jeg har igennem mine tidligere jobs haft et godt samarbejde med flere ansatte i Grønlandske Børn. Jeg har en fascination for det arbejde Grønlandske Børn har lavet igennem årene. Så da jeg så stillingsopslaget tænkte jeg: Det er lige en drømmestilling for mig!

Jeg brænder for skabe positive forandringer for alle børn og unge, deres familier og det nære netværk. Det er så vigtigt at skabe stærke inkluderende fællesskaber i lokalsamfundet og derved skabe positive forandringer.

Hvilke erfaringer, jobs eller opgaver har du haft tidligere, som du kan bruge i din nye stilling i Grønlandske Børn?

Jeg er uddannet jordemoder og har stort set i hele mit jordemodervirke arbejdet i Grønland. Jeg har boet i Sisimiut, Maniitsoq og de sidste 12½ år her i Nuuk. Siden 2007 har jeg udelukkende arbejdet med forebyggelse i en bred forstand. Dels som jordemoder, udviklingskonsulent/projektleder for MANU og til sidst som faglig leder i Paarisa. Jeg har taget nogle efteruddannelser, bl.a. som coach, småbørnskonsulent, supervisor og spædbarnsterapeut.

Jeg har undervist sårbare forældre på misbrugscentret Katsorsaavik i Klar til barn/MANU. Jeg har arbejdet med tidlig indsats for sårbare familier, seksuel sundhed og dukkeprojekt.

Jeg har været primus motor og udviklet MANU som et helhedsorienteret landsdækkende voksenpædagogisk tilbud til alle forældre, plejeforældre og adoptivforældre. Dette er jeg meget stolt over og tænker, at det også kan bruges i vores nye program Ikioqatigiinneq.

Hvad er dine hovedopgaver i din nye stilling?

Min hovedopgave bliver at udvikle en ny indsats, som skal have fokus på at styrke sammenhold og handlingskraft i lokalsamfundene. Det glæder jeg mig meget til.

Hvad motiverer dig, når du går på arbejde?

Det motiverer mig at have et arbejde, hvor jeg vågner op hver morgen og glæder mig til at komme på arbejde. Det er vigtigt at have variation i mine arbejdsopgaver, fordi det gør en arbejdsdag mere spændende. Når vi er et lille sekretariat her i Nuuk, skal vi kunne hoppe ind og ude de forskellige opgaver. Vi kan på den måde supplere og hjælpe hinanden.  Det at have skønne kollegaer er alfa omega. Det kan jeg allerede mærke, at har jeg fået.

Hvad glæder du dig mest til ved arbejdet i Grønlandske Børn?

Det er at arbejde i NGO regi og at kunne hjælpe de sårbare børn og deres familier.

… og hvad kommer til at udfordre dig?

Jeg ville ønske at jeg vågnede op, og så kunne jeg tale flydende grønlandsk. Det fylder faktisk rigtig meget for mig, at jeg ikke har formået at tale grønlandsk, men dog forstår jeg noget. Men den udfordring kan jo også vende sig til noget positivt.

Hvad er din yndlingshøjtid eller -mærkedag i Grønland?

Jeg elsker december måned, hvor der oftest er stjerneklart og masser af nordlys, og hvor Nuuk bliver lyst op af alle julestjernerne, som bliver tændt i manges hjem. Jeg er opvokset i Sønderjylland. I min familie var der tradition for, at juletræet stod til hellig 3 kongers dag. Det var lidt specielt, da mange i min omgangskreds allerede tog juletræet ud inden nytårsaften. Men her i Grønland oplever jeg, at flere beholder juletræet og julestjernerne til hellig tre konger. Så det er en tradition, som min mand og jeg giver videre til vores børn.

Forrige
Forrige

Nye ansigter i Grønlandske Børn

Næste
Næste

Nye ansigter i Grønlandske Børn