Nye ansigter i Grønlandske Børn

I Grønlandske Børn har vi den seneste tid fået en række nye kolleger. Vi har stillet dem alle de samme spørgsmål i en lille miniserie, vi kalder Nye ansigter i Grønlandske Børn. Den første du kan møde, er Julie Bauer Larsen. Julie er ansat som Leder af kommunikation og fundraising på sekretariatet i København.

Hvorfor søgte du jobbet i Grønlandske Børn?

Det er vigtigt for mig at arbejde for en sag, som jeg synes giver mening og værdi. Derfor var muligheden for at arbejde med at skabe udviklende fællesskaber for grønlandske børn og unge nærmest uimodståelig. Jeg har tidligere arbejdet med børn, unge og familier og oplevet, hvor stor en forskel civilsamfundet kan gøre. Samtidig ledte jeg efter et nyt arbejde, som kunne give mig flere ledelsesopgaver og mulighed for i højere grad at være med til at forme den organisation, jeg er en del af. Det føler jeg, at jeg til fulde har fået hos Grønlandske Børn.  

Hvilke erfaringer, jobs eller opgaver har du haft tidligere, som du kan bruge i din nye stilling?

Jeg begyndte som helt ung som frivillig leder af sommerlejre for sårbare børn og unge, og har været med på 12 forskellige lejre gennem årene. Senere har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med kommunikation i spejderbevægelsen og senest i Røde Kors Hovedstaden, hvor jeg som kommunikationschef havde ansvaret for både kommunikation og en række andre opgaver inden for blandt andet HR, projektstyring og digitalisering.

Hvad er dine hovedopgaver i din nye stilling?

Jeg skal sikre et godt samspil mellem vores kommunikation og fundraising sammen med de dygtige medarbejdere på holdet. Og så skal jeg sørge for, at vi som afdeling understøtter resten af organisationen så godt som muligt, så vi kan fortsætte og udvikle det gode arbejde for grønlandske børn og unge. Her kommer vi blandt andet til at afsøge flere muligheder for samarbejder med virksomheder, myndigheder og andre organisationer.

Hvad motiverer dig, når du går på arbejde?

Jeg går glad på arbejde, når jeg har en fornemmelse af, at det gør en forskel, at jeg møder op og byder ind.

Hvad glæder du dig mest til ved arbejdet i Grønlandske Børn?

Jeg glæder mig til mange ting. Til at blive klogere og til at udvikle mig sammen med mine nye kollegaer. Men allermest glæder jeg mig til at møde de børn og unge, som er eller kan blive en del af organisationen og opleve, hvordan de udvikler sig.

… og hvad kommer til at udfordre dig?

Jeg begynder til grønlandsk-undervisning i januar. Det bliver ikke spor nemt, men jeg synes stadig det er vigtigt at forsøge at få en form for forståelse for sproget. 

Hvad er din yndlingshøjtid eller -mærkedag i Grønland? 

Det er svært, fordi jeg ikke har så meget kendskab til grønlandske skikke endnu, men jeg tror, jeg går med solhverv. Jeg ved, at man i Grønland har en lang historie med at fejre vinterens vendepunkt, og det er også en favorit for mig hjemme – fordi det er dejligt at vide, at lyset er på vej. 

 

Forrige
Forrige

Nye ansigter i Grønlandske Børn

Næste
Næste

Drengene på Fjeldvej