Nye ansigter i Grønlandske Børn

I Grønlandske Børn har vi den seneste tid fået en række nye kolleger. Vi har stillet dem alle de samme spørgsmål i en lille miniserie, vi kalder Nye ansigter i Grønlandske Børn. På sekretariatet i København er Joanna Absalonsen ansat som Projekt- og udviklingskonsulent.

Hvorfor søgte du jobbet i Grønlandske Børn?

Jeg søgte jobbet fordi jeg i mange år har drømt om at få lov at arbejde projektorienteret med grønlandske unge, som jeg de sidste ti år har gjort i min fritid i forskellige organisationer.

Hvilke erfaringer, jobs eller opgaver har du haft tidligere, som du kan bruge i din nye stilling i Grønlandske Børn?

I mit tidligere job i Ungecentret i Københavns Kommune, har jeg arbejdet med undervisning og uddannelsesvejledning af 18-30-årige unge, herunder den motiverende samtale og helhedsorienterede mentoropgaver med formålet at få de unge tættere på uddannelse og job. Derudover har jeg erfaring med projektledelse og facilitering af workshops i både Grønland og Danmark.

Hvad er dine hovedopgaver i din nye stilling?

Jeg er projektleder i Grønlandske Børns nye ungeprojekt Uagut, som vi laver i samarbejde med Børnehjælpsdagen. Uagut er et intensivt forløb for unge grønlændere, der kæmper med at finde fodfæste. Formålet er at støtte de unge til at få et selvstændigt voksenliv. Min rolle indebærer at planlægge møder, rekruttere frivillige mentorer og deltagere, udvikle undervisningsmateriale og lave aktiviteter til bootcamps.

Hvad motiverer dig, når du går på arbejde?

Den største motivationsfaktor for mig er at skabe en positiv forandring i samspil med deltagerne, dvs. få lov at sætte mine kompetencer og baggrund i spil til meningsfulde aktiviteter, der er medvirkende til at skabe stærke relationer, fællesskab og et nyt blik for muligheder i fremtiden.

Hvad glæder du dig mest til ved arbejdet i Grønlandske Børn?

Det jeg glæder mig mest til, er at møde de unge deltagere i projektet, og i samarbejde med gode kollegaer lave aktiviteter med de unge og bidrage til, at de får en god oplevelse og udvikler sig.

… og hvad kommer til at udfordre dig?

Jeg kommer nok til at blive udfordret på sprog. Jeg kan nogle overordnede grønlandske ord og vendinger, men vil gerne lære mere. Derfor er jeg glad for, at jeg starter til grønlandsk undervisning her i januar.

Hvad er din yndlingshøjtid eller -mærkedag i Grønland?

Grønlands nationaldag på Ullortuneq (den længste dag) d. 21. juni, hvor man flager med Erfalasorput (på grønlandsk ”vores flag”) og der er forskellige hyggelige aktiviteter i Grønland og Danmark.

 


Forrige
Forrige

De unge fra Siammartoq er kommet godt fra start

Næste
Næste

Nye ansigter i Grønlandske Børn