Handlingsplan mod vold peger på Grønlandske Børns voldsforebyggende indsats som en del af løsningen

Vold er et tabu og et samfundstraume. Vi taler ikke nok om det, og vi er ikke gode nok til at spørge ind til det. Sådan står der i forordet til den handlingsplan mod vold, Naalakersuisut netop har udgivet. Ifølge Naalakersuisut er Grønlandske Børns voldsforebyggende indsats, TASSA! en af vejene til at skabe et voldsfrit miljø for kommende generationer.

Grønlandske Børns sekretariatsleder i Nuuk Julie Lynge har læst handlingsplanen med stor interesse. ”Jeg er meget stolt af, at TASSA! har fundet vej ind i den officielle handlingsplan mod vold. Det er en anerkendelse af indsatsen og vigtigheden af den”, siger Julie Lynge.

Volden er et fælles ansvar

Udover at Naalakersuisut i handlingsplanen har fokus på det uddannende og forebyggende som en vigtig del af løsningen i forhold til at begrænse volden i samfundet, hæfter Julie Lynge sig også ved udmeldingen om, at vold ikke er et privat anliggende.

”Det er jeg meget enig i, og jeg tror, der ligger et meget vigtigt budskab i den udmelding. Den vold vi oplever i vores samfund er i høj grad et fælles ansvar, og det er af afgørende betydning, at vi tør forholde os til den og tager afstand fra den. Det er også, hvad TASSA! handler om; vi tager volden ud af det hemmelige og skamfulde rum og giver de unge en viden og et sprog for volden og giver dem nogle konkrete redskaber til at håndtere svære følelser som vrede, sorg og frustrationer. Jeg tror på, at det kan være med til at vende situationen, så kommende generationer vil opleve mindre af den ødelæggende psykiske og fysiske vold, der præger vores samfund i dag”, slutter Julie Lynge.

Læs mere om TASSA! her
Læs handlingsplanen mod vold
her

Forrige
Forrige

Sådan er det at være med i Uagut

Næste
Næste

Grønlandske Børn søger fundraiser